ANNOVELO
Onafhankelijke bikefitting op basis van 12 jaar ervaring. Dynamische bikefitting, pedaalanalyse, zadeldrukmeting.
Intake
Voordat u de pasfiets op gaat ga ik eerst kijken naar u als persoon. Pasvorm van de schoen, afstelling van de plaatjes, allemaal aspecten die van belang kunnen zijn bij een juiste afstelling. Lenigheid heeft zeker invloed op de hoogte van het zadel! Iedere rijder is uniek, in lengte, breedte en bouw. Maar voor mij nog belangrijker: spierlengte / lenigheid / voetstand / asymmetriien / evt. beperkingen uit oude blessures / beenlengte verschil. etc. Dit zijn allemaal aspecten die invloed hebben op de uiteindelijke positie. Ook het soort gebruik van de fiets is belangrijk in het vinden van de juiste positie. Een wedstrijdrijder fietst anders tov. van een recreant.
Tijdens de intake kijk ik naar de instelling van de huidige fiets, en de eventuele klachten / ongemakken die u als fietser ervaart. De huidige instelling ga ik meten en uitzetten op de pasfiets, met de pasfiets kan ik veel nauwkeuriger werken en ben ik niet gebonden aan een bestaande geometrie van de fiets. Met zadeldrukmeting kan ik bij zadelklachten kijken welk zadel het beste geschikt is, en welk zadel de beste stabiliteit bied. Op mijn pasfiets zit een uitgebreide pedaalanalyse waar naar de coördinatie en lading op het pedaal gekeken kan worden. Uitlijning van de knieën krijgt hier de nodige aandacht. Met wigjes en stacks kunnen waar nodig aanpassingen gedaan worden.
Naar mijn mening is nieuwe fiets kopen zonder vooraf te weten of deze wel geschikt voor u is, niet de juiste volgorde. Een bikefitting vooraf voorkomt verkeerde keuze van geometrie en frame maat. Het menselijk lichaam heeft namelijk een groot vermogen om zich aan te passen en is in staat om langere tijd te functioneren in een ergonomisch niet optimale houding. Met alle gevolgen van dien: rug- en nekklachten, zadelpijn, pijnlijke knieën, etc.
Veel fietsers gaan ervan uit dat pijn lijden ‘er nu eenmaal bij hoort’. Afhankelijk van de intensiteit van het fietsen kan er natuurlijk sprake van pijn zijn, maar in bijna alle gevallen van pijnklachten is een niet optimale houding de boosdoener. Ook vraagt de persoonlijke passie voor het fietsen om verschillende posities op de fiets: een 50-jarige met een lengte van 1.80 meter die recreatieve toertochten maakt, wil anders op de fiets zitten dan een 20-jarige met dezelfde lengte, die aan criterium wedstrijden mee doet. Bij statische fietsmetingen wordt met deze verschillen geen rekening gehouden. Ieder krijgt een gemiddelde waarde, die een eind in de goede richting komt, maar nooit optimaal is.
Wat houdt een bikefitting in?

intake
Iedere rijder is uniek, in lengte, breedtte, bouw. Maar voor mij nog belangrijker: spierlengte / lenigheid / voetstand / asymmetriien / evt. beperkingen uit oude blessures / beenlengte verschil. etc. Ook het soort gebruik van de fiets is belangrijk in het vinden van de juiste positie. Een wedstrijdrijder is anders dan een recreant!

Meten
Door een Dynamiseche bikefitting: het meten met een tijdens het fietsen volledig instalbare pasfiets ben ik niet gebonden aan de limitaties van b.v. uw huidige fiets. Bovendien komen zo de kleine nuances in bewegingpatroon beter aan het licht. Dit samen met pedaalanalyse geeft een optimaal resultaat

Adviseren
Na alle metingen zijn de aanpassingen gedaan aan de plaatjes, evt. wigjes geplaatst. Dan is er een nieuwe positie gevonden. Die aanpassingen kunnen we vervolgens zo goed als het gaat op de huidige fiets overzetten. Als u op zoek bent naar een nieuwe fiets kunnen we kijken naar de juiste maat en geometrie.